torstai 29. joulukuuta 2011

Joululahjoja ja yöpaita

Jouluakin tuli vietettyä ja lahjoja tein muutaman. Suunnitelmissa oli monta, mutta aika loppui kesken. Tässäpä ne mitä ehdin saada valmiiksi:

Sytykeruusuja (toimivat kuulemma oikein hyvin). Ohjeen otin täältä. Mun tekemät ei vaan ole noin hienoja. ;)

Tytöille joululahjaksi nuken teltan. Tässä oli aika kova homma. Lopussa meinasi usko loppua, kun olin ajatellut sähköputkea laittaa kaariksi, mutta ne meni sitten lyttyyn (isäni kertoi kyllä myöhemmin mulle, että sinne putken sisään pitää laittaa jotain, kun sitä taivuttaa, no tiedänpähän nyt). Onneksi sain nopean avun Ompeluelämästä. Heti joku osasi ehdottaa hulahulavannetta. Ja mähän hipsin heti tytön huoneeseen ja varastin vanteen sieltä. Tyttö ei ole vieläkään huomannut vanteen katoamista. Telttaan kaavan ostin Fabriinasta. Esikoinen tilasi heti multa makuupussit telttaan, joten taidan kokeilla tuota Fabriinan kaavaa myös niihin. Kynsikkäät hupulla. En jaksanut tehdä sormia erikseen vaan tein Novitan ohjeella ja lisäsin sitten hupun. Huppuun ohjeen löytää Käspaikasta.


Sitten muuta. Esikoiselle tein ihanan yöpaidan. Kangas on luultavasti Liandlon sydäntrikoo. Sain sen alkusyksyn Ikasyrin salaisesta paketista. Kaava on Ottobre 6/2011 lehdestä.


Sitten itselleni lapaset. Näistä tuli tosi hyvät. On sopivan kokoiset. Ohjeet löytyy uusimmasta Suuresta Käsityö lehdestä.


Nuoremmalle body. Kaava oli jostain vanhemmasta Ottobrestä.


Ja sitten tulevissa ompeluksissa näkyy ehkä näitä kankaita. Sain nämä Ikasyrin salaisesta. Lisäksi kävin tässä vastikään Ottobreen myymälässä ja ostin sieltä Satumetsä ja Sieni-kangasta. Ne näkyy tässä.

2 kommenttia:

  1. Sytykeruusut toimii loistavasti ja ovat oikein hyvä lahja! En vaan taidan raaskia kaikkia käyttää sytykkeenä, kun ne on niin mukavan näköisiä tuossa kynttilöiden vieressä :) Kynsikkäisiin tein heti itsekin varauksen, että saan lainata tniitä silloin ne eivät ole lahjan saajan käytössä ;)

    Upeita noita muitakin olet tehnyt! Tuo telttahan on ihan syötävän ihana!

    - Kati

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista. :) Mulla ois tuossa puikoilla yhdet lapaset aluilla, ne taitaa olla vaan mulle liian pienet. Oiskohan ne sulle sopivat, jos tekis niistä kynsikkäät. Ne on kyllä valkoiset, et käykö valkoiset. Käyttäkäähän ne sytykkeet, niin voidaan tehdä esikoisen kanssa lisää niitä. :)

    VastaaPoista