lauantai 5. marraskuuta 2011

Ihana paita

Tein vanhemmalle tytölle ihanan paidan pinkistä etenakankaasta ja raidallisesta trikoosta. Ostin molemmat Ottobreestä, joten raidallinen taitaa olla Hilcon raitoja. Resorin löysin laatikon pohjalta. Tästä tuli ihana, mutta kuva ei nyt tee tälle oikeutta, kun tyttö ei oikein malttanut olla paikoillaan, eikä suostu nyt paitaa riisumaan, joten lisään ehkä myöhemmin paremman kuvan. Kaava Ottobre 4/2009.


Lisäksi muokkasin hiukan paria vanhaa vaatetta. Olen saanut nämä siskoltani, jonka lapset on jo yläasteiässä, joten vaatteet on 90-luvulta ja malliltaan myös sieltä peräisin. Leveitä ja lyhyitä ja lisäksi housuissa oli reikä. En tiedä tuliko näistä hienot vai ei, mutta on ne paremmat kuin alkuperäiset. Sitäpaitsi tyttö tykkäsi näistä vaatteista, joten pakkohan niille oli jotain tehdä, että ovat vähän käytännöllisemmät päällä. Lisäsin siis paitaan pituutta ja kavensin hiukan sivuista. Housuista leikkasin suikaleet pois reiän kohdalta ja korvasin collegekankaalla (Ottobrestä) ja kavensin housuja. Lisäksi laitoin housuihin resorit (kiloresoria Kangastukusta).Vähän aikaa sitten tein edellisen postauksen tunikan kaveriksi paidan. Tämä myös Ottobren kaavalla lehdestä 4/2011. Eteen tuli ihana frilla ja materiaalina käytin viskoositrikoota (Kangastukusta). Tykkään viskoositrikoosta muuten, mutta sen ompeleminen on aika haastavaa välillä.


Tarkkasilmäiset voivat huomata epäonnistuneen rullapäärmeen frillassa. Mun eka rullapäärme, enkä tiennyt, että saumurista pitää ottaa se toinen neula pois ettei tee kummallisia ylimääräisiä silmukoita välille. Toinen pusero mikä mulla on työnalla, niin on onnistunut rullapäärmeiden osalta paremmin, kun tajusin tämän asian onneksi ennen sen tekemistä.


Hihansuu rypytetty framilonilla.


Ja mun eka nappisilmukkakin. Mikä lie ihme möykky tuohon nappisilmukan keskelle tuli ;-) No, ens kerralla osaan senkin ehkä paremmin.

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva tuo etana-raita paita, näyttää kuin ois 2paitaa päällekkäin, tosi kiva idea :)

    VastaaPoista