maanantai 28. marraskuuta 2011

Nuppupeittoja ja vaippoja

Pitkästä aikaa kirjoittelen. Paljoa en ole ehtinyt ompelemaan koulukiireistä ja lasten sairasteluista johtuen. Mutta tässä jotain.

Ompeluelämässä oli haasteena nuppupeitot, joten tekaisin pari kappaletta. Tarkoitus olisi tehdä lisää jouluun mennssä, mutta saa nähdä ehdinkö. Päällä on puuvillatilkkuja ja alla ruskea fleece molemmissa.


Kuopuksella oli akuutti vaippapula, joten tekaisin muutaman vaipan. Mulla on puolivalmiina vielä monta, mutta halusin nyt esitellä tuotoksia. Tässä M koon vaippoja, kaava täältä.


Tässä L kokoa. Tämä oli parempi malli, koska leveämpi haaruksista. Ylläolevaan on vähän hankala laittaa imua, kun on niin kapea. Kaava Tighty whitey hipster.


Sisätäyttöjä, kokoa M. Kaava Mummut.

Ja sitten vuotosuojallisen kuoren kaavahakua. Tämä on ihan omalla kaavalla ja kokoa L. Värit on vähän oudot, mutta oli materiaalista hiukan pulaa niin piti nyt jollain kokeilla omaa kaavaa. Päällä on puuvilla ja alla oranssi pul, joka on ns. väärinpäin, eli laminointi puuvillaa vasten. Tästä tuli tosi hyvä kuori.


Ompeluelämässä oli lasten juhlapuvuista puhetta, niin tein keväällä meidän esikoiselle Ottobren kaavalla mekon. Materiaalina käytin sileää taftia ja ryppytaftia, meidän EK:ssa ei ollut yhtään brodeerattua, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Kuva ei oikein anna hyvää kuvaa mekosta, on luonnossa paljon hienompi. Tylliä kyllä kaipaisi alle, mutta en ole millään saanut aikaiseksi tyllialushameen tekoa, vaikka materiaalitkin olisi valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti