lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pitkästä aikaa

Koulukiireet helpotti, mutta vain vähäksi aikaa. Syventävät opinnot olisi tarkoitus tehdä kesän aikana loppuun, joten pakko aloittaa niiden tekeminen viimeistään parin viikon päästä. Mutta nyt nautin vähän aikaa lomasta, ja ompelen. :) Tässäpä tämän viikon saldoa.

Tein itselleni paidan. Tästä tuli ihan ok, ehkä liian iso minun rintavarustukselleni nuo tissiosat. Kaava on saksankielisestä käsityölehdestä (en muista nimeä), jonka ostin viime kesänä. Tämä on ensimmäinen vaate jonka sain siitä tehtyä. En osaa saksaa, mutta hyvinhän tuo onnistui ilman ohjeitakin. Lehdessä on pari muutakin kaavaa, joita voisin kokeilla.


Nuoremmalle tytölle tein loppupalasta pinkkiä etanaa t-paidan. Kaava on Ottobre 3/2011, Happy Animals trikoopaita ja kokoa 74 (pituus 80). Hyvin istuu.

 

Tänään aamulla pikaisesti pipo pienelle tytölle, jonka synttäreitä kävimme iltapäivällä juhlimassa. Onnea E!
Sienet Ottobrestä, raita Fabriinasta.


Seuraava olikin vähän vaikeampi tapaus. Kaava on Ottobre 1/2011, Watermelon nurinkurinjakku, koko 104. Kankaana on EK:sta ostettu viskoositrikoo ja kaikki, jotka ovat joskus viskoositrikoota ommelleet, niin tietävät sen joskus olevan haastavaa. Mulla tökki tuo napituslistan tikkaus. Siinä on kääntövarassa joustamaton tukikangas ja sitten kun siihen yrittää ommella kiinni joustavaa viskoositrikoota, niin ei millään selvinnyt ilman ryppyjä. Pari siihen tuli, vaikka kuin yritin paininjalka löysätä ja asetella kankasta ommellessa ja käytin runsaasti nuppineuloja. Taskut on vähän rutussa, kun tämä on ollut mytyssä jo kauan mulla kaapissa, kun meni hermot jossain vaiheessa. Onneksi nyt sain tämän valmiiksi. Helmaan en jaksanut tehdä käännettä, niin ompelin vaan rullapäärmeellä. Sopii minusta oikein hyvin, kun muutenkin on rullapäärmettä joka paikassa. Napeiksi laitoin nepparit, en jaksanut tällä kertaa tehdä napinläpejä. Ja selkäpuolelle en laittanut taskuja, kuten alkuperäisessä versiossa.


Lopuksi vielä vaipoista kuva. Tein Kestovaippayhdistyksen kaavalla kolme vaippaa kokoa L. Olen aiemminkin tykännyt KVY:n kaavasta, mutta pienemmät koot ovat ollet aika kapeita ja hankalia täyttää. Tähän L-kokoon olen erittäin tyytyväinen. Istuu meidän tytölle tosi hyvin ja nyt on tilaa täyttöön.Täytyy tehdä näitä lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti