torstai 10. tammikuuta 2013

Housutehdas

Esikoinen sairasti ja minä olin vuorostani hoitamassa lapsia kotona. En ole ollutkaan kertaakaan pois töistä neljän kuukauden aikana, vaikka lapset ovatkin sairastaneet. Mies on aiemmin hoitanut, mutta eihän hänkään voi aina olla pois. Kauhean huono omatunto tuli, kun jäin pariksi päiväksi kotiin. Tiesi, että muut ovat sitten vähemmällä porukalla samaa määrää töitä tekemässä. No, mutta jotain hyötyäkin tästä oli. Esikoisella oli akuutti housupula ja minulla lasten päiväuniajat aikaa...


Kuvasta puuttuu yhdet musta-valkoraidalliset, ovat jo pesussa. Tein esikoiselle neljät housut ja nuoremmalle kahdet.

Musta-valkoraidalliset on jotain neulosta. Metsolasta ostin. Mustat on joustofroteeta ja Metsolasta myös. Kaavana tuttu sivusaumaton Saimi Ottobre Design 1/2009 lehdestä, esikoiselle koko 110 ja kuopukselle koko 92.

Puna-valkoraidalliset myös Saimi-kaavalla kuopukselle. Mietin, että kehtaanko näitä laittaa, kun niin hävettää. :D Ei oo oikeen kohdistukset ollu mulla mielessä leikatessa. ;/ Lahkeet on kyllä kohdistettu, mutta ilmeisesti oli sen verran kiero kangas, että ei oikeen yläosa osunut kohdilleen. Kangas on joustofroteesta ja Metsolasta. Laatu ei ole kyllä paras mahdollinen, minusta punainen on hiukan levinnyt valkoiselle pesussa. Laitoin sitten resoriksikin ei-mätsäävät, kun halpaa kiloresoria, enkä halunnut epäonnissiin housuihin enää laadukkaampia laittaa.


Sitten vanhasta yöpaidasta esikoiselle OB 6/2012 Ropina kaavalla tehdyt legginsit. Näistä tuli kivat. Oli nopeat tehdä, kun lahkeita ei tarvinnut kääntää, kun leikkasin yöpaidan helmasta, niin tuli käänteet mukana.Kiva, kun täällä on käynyt lukijoita, vaikka blogissa hiljaisempaa onkin. Toivoisin, että olisi enemmän aikaa tällekin harrastukselle ja blogin kehittämiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti